Növelje konverziós arányát ezzel a 16 hatékony cselekvésre ösztönző példával

Olvasási idő: 7 perc

Mi a cselekvésre ösztönzés (CTA)?

A Call To Action egy olyan kérés, amely arra ösztönzi a felhasználót vagy olvasót, hogy konkrét cselekvést hajtson végre. A CTA gyakorlatilag a híd, amely összeköti a felhasználó érdeklődését a cselekedetével. Az a tevékenység, amelyre az embereket ösztönözni szeretné, ez bármi lehet a termék vásárlásától a hírlevélre való feliratkozásig.

Ez olyan, mintha azt mondanánk: „Itt van valami, amit tudunk, hogy imádni fogsz. Miért ne próbálnád ki?” Ez átváltoztathat egy átmeneti látogatót egy hűséges vásárlóvá, és ezt hamar észre lehet venni a bevételben is.

A CTA-k számos formában megjelenhetnek, mindegyiknek saját használata és előnyei vannak. Például:

 • A szöveges linkek gyakran használatosak a blogbejegyzésekben vagy cikkekben, hogy az olvasókat kapcsolódó tartalom vagy ajánlatok irányába irányítsák.
 • A gombok viszont látványosabbak és általában webhelyeken vagy e-mailekben használják, hogy felhívják a figyelmet az elsődleges cselekedetekre, például a „Vásárlás most” vagy a „Feliratkozás” gombra.
 • Az egyszerű szöveges CTA-kat gyakran látni közösségi média bejegyzésekben vagy e-mailekben, ahol a hiperhivatkozások használata nem lehetséges vagy nem kívánatos.

A CTA-k lehetnek egyszerűek, például „További információ” vagy „Vásárolj most„, amelyek egyértelmű, közvetlen cselekvést kínálnak a felhasználóknak. Azok is lehetnek kiterjesztettek, amelyek több részletet vagy meggyőzést kínálnak, például „Szerezd meg ingyenes e-könyvedet most, és kezdd el a tanulást még ma!

Például az Instagram a „Felhúzás” CTA-t használja a történetekben, amely ösztönzi a felhasználókat arra, hogy felfedezzék további tartalmat. Az e-mail kampányok gyakran olyan CTA példákat használnak, mint „Kattintson ide az első rendelésének 20% kedvezményéért„, amely nemcsak cselekvésre ösztönöz, hanem kézzelfogható előnyt is kínál.

Az landing oldalak gyakran használnak meggyőző CTA gombokat, mint például „Kezdje el ingyenes próbaidőszakát ma„.

Egy hatékony CTA készítése közösségi médiához és azon túl

Az eredményes CTA-k alapját az erőteljes cselekvésre ösztönző szavak és igék képezik. Ezek a határozott szavak felhívják a figyelmet és azonnal cselekvésre ösztönöznek, elősegítve a kívánt intézkedést.

Olyan CTA példák, mint „Felfedezés„, „Kezdés„, „Csatlakozás” és „Vásárlás” parancsolóak és egyértelműek. Nincs kétség arról, hogy mit kell tennie a felhasználónak.

Egy kiváló CTA egybevág a vállalkozás céljával és ajánlatával. Például, ha online ruházati üzletet vezet, akkor „Vásárolja meg a legújabb kollekciót most” lehet a CTA-ja. Egy bőrápolási klinika „Ingyenes konzultációért foglaljon még ma” CTA-t használhat.

Ha megfelelően határozza meg a cselekvést és az előnyt, biztosítja, hogy a CTA kapcsolódik a közönségéhez és összhangban van vállalkozásának ajánlatával.

Az egyik hatékony keret a CTA-k létrehozásához a LIFT Modell. A LIFT a Tesztek Landing oldali Befolyásoló Függvény rövidítése. Azonosít hat tényezőt, amelyek befolyásolhatják a konverziós arányokat:

 • Értékesítési ajánlat
 • Relevancia
 • Egyszerűség
 • Sürgősség
 • Zavar
 • Szorongás

Ezeket a tényezőket alkalmazva, amikor CTA-kat tervez, segíthet hatékonyabb és hatékonyabb ösztönzőket létrehozni.

Ez a egyszerű táblázat bemutatja a leggyakoribb CTA példákat szándék alapján:

Szándék

Leggyakoribb CTA-k

E-kereskedelem vásárlás

Vásárolj most, Kosárba, Vásárlás

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozás most, Csatlakozzon hírlevelünkhöz

Szolgáltatás konzultáció

Foglaljon ingyenes konzultációt, Időpontot foglal

Tartalom letöltés

Töltsd le most, Szerezd be ingyenes e-könyved

Esemény regisztráció

Regisztráljon most, Foglalja le a helyét

16 legjobb szempont a hatékony cselekvésre ösztönzők (CTA-k) létrehozásához

Hatékony CTA-k létrehozása létfontosságú a felhasználói elkötelezettség növelése és a kívánt eredmények elérése szempontjából. Itt van a 16 legjobb szempont, amit érdemes figyelembe venni CTA-k létrehozásakor:

1. Legyen tömör és egyértelmű

Pontosan úgy, mint ahogy senkit sem hívnál be úgy, hogy „fáradj be az előtérbe„, hanem inkább megkérnéd, hogy „gyere be„, ugyanez az elv érvényes a CTA-kra is. Művészet van a CTA kialakításában, amely tiszta, mint egy hegyi forrás és egyenes, mint egy autópálya.Az egyszerű trükk az, hogy átlépjen a zavaron és zajon, hogy egyszerűvé tegye a felhasználók számára, hogy megértsék a cselekvendőt. Például kerülje el, hogy a CTA gombot túlzottan bonyolultá tegye. Például, ahelyett, hogy „Regisztráljon és szerezze meg bölcsességet kínáló hírlevelünket„, jobb cselekvésre ösztönző példát használjon, mint „Iratkozzon fel hírlevelünkre.

2. Használjon cselekvésre ösztönző nyelvet

A cselekvésre ösztönző nyelv a titkos fegyver, amikor meggyőző CTA-t szerkeszt. Ez olyan, mintha bátorító lökést vagy lelkes „csináld meg” jelzést adna a felhasználóinak. Amikor azt mondja a vásárlóinak, hogy „Vásároljon most„, „Tudjon meg többet” vagy „Töltsön le most„, nem csak egy világos utat mutat nekik, hanem enyhe löketet is ad nekik ezen az úton. Gondoljon arra a cselekedetre, amit szeretne, hogy a felhasználói megtegyenek, és tegye azt egyértelművé a CTA-ban.

3. Illessze össze a CTA szöveget a céllap szövegével

Képzelje el, hogy lát egy táblát „Friss almáspite” felirattal egy bájos kávézó előtt. Követi a táblát, és a meleg almapite ígérete már a gondolataiban játszik. De amikor belép, csokoládétortát kap. Jó, de nem azt kaptad, amit ígértek neked. Ez az érzés, amikor a CTA szövege nem illeszkedik a céllap szövegéhez. Az út a CTA-tól a céllapig olyan simának kell lennie, mint egy jól olajozott gépezet, és pontosan azt kell szállítania, amit ígértek.

4. Tartalmazzon egy világos értékesítési ajánlatot

Az egy hatékony cselekvésre ösztönző példa az „Hívjon ma, hogy ingyenes konzultációs időpontot egyeztessen!” Ez a CTA egyértelműen kijelenti a kívánt cselekedetet (ma hívjon) és meggyőző okot nyújt a felhasználóknak, hogy ezt a cselekedetet megtegyék (ingyenes konzultáció). Egy értékes ösztönzést kínálva, például egy konzultációt, növeli a felhasználói elkötelezettség és konverzió esélyeit. Győződjön meg róla, hogy feltűnően jelenítse meg a CTA-t, és világos utasításokat adjon a felhasználóknak a cselekvés megtételéhez. Erős CTA-k bevezetésével növelheti a felhasználói elkötelezettséget és elérheti a konverziós célokat.

Hasonlóképpen a CTA-nak világosan jeleznie kell a vásárlóknak, hogy mit kapnak. „Szerezze meg ingyenes e-könyvét most„, „Csatlakozzon az exkluzív tartalomért” és „Kezdje el ingyenes próbaidőszakát” mind olyan CTA példák, amelyek elmondják a vásárlónak, mi van számukra.

5. Adjunk okot

Miért kellene valakinek követnie a CTA-t? Mert olyan okot kell nekik adnia, amit nem tudnak visszautasítani. Egy jó cselekvésre ösztönző példa kiemeli az előnyöket, amiket a felhasználó kap, és a helyes irányba tereli őket. Például vegyünk egy egyszerű CTA gombot, mint a „Iratkozzon fel most.” Most adjunk hozzá egy okot: „Iratkozzon fel most és kapjon egy ingyenes 30 napos próbaidőszakot.” A hozzáadott ösztönzéssel értékes dolgot kínál a felhasználóknak – ingyenes hozzáférést a szolgáltatásaihoz egy hónapig.

6. Használjon parancsoló nyelvet

Amikor valakit irányítani szeretnél, nem használsz javaslatokat. Parancsokat használsz. Hasonlóképpen, amikor a CTA-kat szerkeszted, egy parancsoló hangnem sokat számíthat. Amikor olyan kifejezéseket használsz, mint „Vásárolj most„, „Regisztrálj ma” és „Rendelj itt„, hatékonyan utasítod a felhasználókat a cselekvésre. Ez nem az udvariatlanság mentsége, hanem inkább határozott és közvetlen. Arról szól, hogy világosan kifejezd, mit szeretnél, hogy a felhasználó tegyen.

7. Teremtsen sürgősség érzést

Egy jó CTA példa a sürgősség érzés kialakítása a közönség gondolataiban. A CTA arra ösztönzi a közönséget, hogy mielőbb cselekedjen.

A „Korlátozott időre szóló ajánlat” vagy a „Az akció ma éjfélkor véget ér” például azonnali cselekvésre ösztönöz a lemaradás félelmének keltésével. Képzeljük el, hogy online vásárolsz, és látsz egy CTA-t, amely azt mondja: „Vásárolj most! Csak 3 darab van raktáron.” Ez a hiány és az időkorlátozás valószínűleg arra ösztönözne, hogy gyorsabban vásárolj, mint amit egyébként tettél volna.

8. Tegye vonzóvá vizuálisan

A CTA esztétikája jelentős szerepet játszik a figyelemfelkeltésben és a cselekvés ösztönzésében. Ez nem csak azt jelenti, hogy élénk színeket vagy bonyolult tervezéseket használ. Létrehozza a vizuális hierarchiát a weboldaladon, amely az felhasználó szemét irányítja a CTA felé.

Győződjön meg róla, hogy a CTA gomb:

 • Kontrasztban áll a háttérszínnel
 • Elegendő méretű
 • Körül veszi elég üres hely, hogy kiemelkedjen

9. Használjon white space-eket

A white space, vagy negatív tér, az egy design vagy elrendezés elemei közötti üres utal. Olyan, mint a mondatban a központozás, időt ad a felhasználóknak, hogy lélegezzenek és felfogják, amit látnak. Hatékonyan alkalmazva a white space kiemelheti a CTA-t, elszigetelheti más elemektől, és természetesen vonzza a közönség tekintetét felé.

10. Optimalizálás mobil eszközökre

Majdnem 6,92 milliárd mobilhasználó van a világon, tehát a CTA-nak mobilbarátnak kell lennie.

A CTA gomb méretétől és tervezésétől kezdve a céllap betöltési sebességéig minden szempontot optimalizálni kell a mobil eszközök számára. Gondolj bele: Ha a felhasználónak össze kell húznia a szemét, hogy elolvassa a CTA-t, vagy nehezen tudja megérinteni a gombot, valószínűleg feladja, és elveszíted a konverziós lehetőséget.

11. Teszteljen különböző variációkat

Ami egy vállalkozásnak működik, az nem feltétlenül működik egy másiknak, és még az sem biztos, hogy ami ma működik, az holnap is működni fog. Ezért van a tesztelés. A különböző CTA szövegek, tervezések, elhelyezések vagy akár céllapok kipróbálása segít többet megtudni a közönség preferenciáiról és viselkedéséről. Ez a gyakorlat, amit gyakran A/B tesztelésnek neveznek, értékes betekintéseket nyújthat, amelyek segítenek finomítani a megközelítésedet és maximalizálni a konverziós arányaidat.

12. Használja a társadalmi bizonyítékot

Észrevetted már, hogy valószínűbb, hogy megnézel egy filmet vagy meglátogatsz egy éttermet, ha egy barát ajánlja? Ez a társadalmi bizonyíték működésben van, és ugyanolyan erős, amikor a CTA-kra alkalmazzák. A társadalmi bizonyíték lehet vevői vélemények, csillagozások vagy akár az előfizetők vagy vásárlók száma. Például egy CTA példa, mint „Csatlakozzon 1 millió elégedett vásárlónkhoz. Iratkozzon fel most!” kihasználja a társadalmi bizonyíték befolyását. Látni, hogy mások bíznak és értékelik a termékedet vagy szolgáltatásodat, segíthet meggyőzni a potenciális vásárlókat arról, hogy tegyék meg a kívánt cselekedetet.

13. Személyre szabás, amikor lehetséges

Egy olyan világban, ahol gyakran árasztanak el minket generikus hirdetések, a személyre szabott megközelítés a CTA-t olyan fényként ragyogtathatja, mint egy jelzőfény az éjszakában. A CTA-t a felhasználó igényeihez vagy viselkedéséhez igazítva növelheted annak valószínűségét, hogy a felhasználók részt vegyenek benne.Képzelj el egy utazási oldalt böngészve, és látsz egy CTA-t, amely azt mondja: „Pakolj be, [A Te Neved]. Spanyolországi álomnyaralásod vár rád.” Ez személyre szabott, releváns és vonzó, és nehéz ellenállni.

14. Kínáljon ösztönzést

Mindenki szereti a jó ajánlatokat, és valószínűleg a közönséged sem különbözik ebben. Egy ösztönzéssel édesebbé teheted az ajánlatot, és vonzóbbá teheted a CTA-t. Ez lehet kedvezmény, ingyenes próbaidőszak, exkluzív tartalom vagy bármilyen más jutalom, amit a közönséged értékesnek találhat. Például egy CTA, mint „Iratkozz fel most, és szerezz egy ingyenes e-könyvet„, egy meggyőző okot ad a közönségnek a cselekvésre. De ne felejtsd el, hogy a kulcs az, hogy olyasmit ajánlj, amit a közönséged valóban értékel, ne csak olyasmit, amit neked könnyű adni.

15. Használja a meggyőző nyelvet

A megfelelő szavak meg tudnak győzni, kényszeríteni és átalakítani. Amikor a CTA-t készíted, olyan nyelvet használj, ami rezonál a közönségeddel, és szól az igényeikhez, vágyaikhoz vagy aggodalmaikhoz. Nem arról van szó, hogy manipulálod a közönségedet, hanem arról, hogy megmutatod nekik, hogyan teheti jobbá az életüket a terméked vagy szolgáltatásod. Például, ha egy egészségtudatos közönséget célzol meg, egy olyan CTA, mint „Kezdje el az utat egészségesebb Önmagához. Iratkozzon fel ma!” meggyőző lehet, mert összhangban van a vásárló céljaival és vágyaival.

16. Helyezze el a CTA-kat stratégiailag

Az, hogy hol helyezed el a CTA-t, legalább olyan fontos, mint az, amit mond. Ideális esetben a CTA-t úgy kell elhelyezni, hogy természetesen illeszkedjen a felhasználói útba. Ez lehet egy vonzó tartalom után, egy termékleírás végén, vagy akár a navigációs menü részeként. A kulcs az, hogy a CTA-t úgy helyezd el, hogy könnyen látható legyen, és ahol a felhasználók valószínűleg készen állnak a cselekvésre. Például egy blogbejegyzésben egy CTA-t helyezhetsz el a befejezés után, kihasználva a tartalom által generált elkötelezettséget és érdeklődést.

Végszó

Egy hatékony cselekvésre ösztönző létrehozása kreativitást és adatalapú optimalizálást egyaránt igényel. A kulcs az, hogy olyan meggyőző, világos és tömör üzeneteket alkoss, amelyek rezonálnak a közönségeddel, értéket kínálnak, sürgősséget teremtenek, és más cselekvésre ösztönző példák, mint amelyeket ebben a bejegyzésben feldolgoztunk.

Ezekkel a gyakorlatokkal és cselekvésre ösztönző példákkal jól fel vagy készülve olyan CTA-k tervezésére, amelyek elgondolkodtatóak, meggyőzőek és cselekvésre ösztönzők.

Készen állsz, hogy emeld márkádat, és elérd az ideális vásárlóidat? Akkor foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra velünk!

Forrás: https://www.upgrow.io/blog/call-to-action-examples

Szeretnél velünk növekedni?

Kérj ajánlatot és 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó cikkek

image-1
Miért fontos a márkaépítés az e-kereskedelmi vállalkozások számára?
2022 július 11
Már biztosan Te is hallottál a márkaépítés fontosságáról, viszont...
DALL·E 2023-12-21 15.59.17 - Create a photo-realistic illustration for the article titled 'Discover the Online Shopping Habits of Generation Z to Boost Sales'
Fedezd fel a Z generáció online vásárlási szokásait az értékesítések növelése érdekében
2023 november 16
Mint okos és gyanakvó digitális bennszülöttek, a Z generáció...

Kérj ajánlatot!

Legördülő menük és checkboxok

Ajánlatkérés menete

Az itt található űrlap kitöltését követően az időpont foglaló oldalra kerülsz, ahol lefoglalhatod a helyet az ingyenes, 30 perces Zoom megbeszélésre. 

Az űrlap kitöltése után elküldünk egy kérdőívet a megadott e-mail címre, hogy jobban meg tudjuk ismerni a vállalkozásodat még a konzultáció előtt.

A Zoom megbeszélés keretein belül átbeszéljük jelenlegi marketing stratégiátokat, hogy milyen marketing eszközöket alkalmaztok (milyen sikerességgel), illetve arra is kitérünk, hogy miben tudjuk segíteni webshopodat eredményességének növelése érdekében.

Ezt követően küldünk egy alapos és átlátható ajánlatot és szerződés mintát, hogy láthasd, hogy milyen kereteken belül tudunk együttműködni és, hogy pontosan mit kaphatsz a pénzedért cserébe.

A szerződést követően pedig kezdődhet is a közös munka, a ROAS és a profit növelése.